De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

30-11-2016

Eumedion Nieuwsbrief van november 2016

De november-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

29-11-2016

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: 'Eumedion small yet beautiful'

Eumedion heeft in Nederland bijgedragen aan een verbetering van de dialoog tussen ondernemingsbestuur en aandeelhouders. Ook heeft Eumedion een positieve impuls gegeven aan de verhoging van de participatie van aandeelhouders aan de besluitvorming op de aandeelhoudersvergadering. Dit blijkt het vandaag gepubliceerde onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar Eumedion’s bijdrage aan de bevordering van de corporate governance en duurzaamheid in de periode 2006-2016.

lees meer

28-11-2016

Eumedion steunt implementatiewetsvoorstel 'MiFID II'

Eumedion steunt het wetsvoorstel betreffende de implementatie van de richtlijn markten voor financiële instrumenten 2014 (‘MiFID II’), maar heeft nog wel enkele zorgpunten. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag naar de Tweede Kamer verzonden commentaar op het wetsvoorstel.

lees meer

Blog

25-10-16

Juridisch walhalla pakt slecht uit voor beleggingsklimaat in Nederland

Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de mogelijkheden die het Nederlandse vennootschapsrecht aan oprichters en controlerend aandeelhouders van beursondernemingen bidet om zich te verschansen tegen de invloed van minderheidsaandeelhouders. De zeggenschap van minderheidsaandeelhouders loopt in een toenemend aantal gevallen achter bij hun kapitaalinbreng. Dit beïnvloedt volgens Eumedion-directeur Rients Abma en VEB-directeur Paul Koster het Nederlandse beleggingsklimaat negatief.lees meer

29-09-16

De verspilling van verborgen honger

Door verborgen honger zitten meer dan twee miljard mensen gevangen in armoede en ziekte. Gezonde voiding is de sleutel tot welvaart, meer sociale gelijkheid en inclusieve economische groei. Volgens Eumedion-medewerker Daan Spaargaren reden genoeg voor institutionele beleggers om voedselkwaliteit en -zekerheid op hun engagementagenda te zetten.lees meer

Agenda

Deelnemersvergadering Eumedion

Op 15 december 2016 vindt vanaf 15.30 uur de Eumedion-Deelnemersvergadering plaats. Op de agenda staan o.a. het beleidsplan en de begroting 2017, de monitoring rapportage 2016 inzake de Eumedion best practices betrokken aandeelhouderschap en een presentatie over het maatschappelijk verantwoord beleggen-beleid van Eumedion-deelnemer Pensioenfonds voor Werk en (re)Integratie (PWRI). Eumedion-deelnemers kunnen zich aanmelden via info@eumedion.nl. .

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld