De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

02-01-2017

Garmt Louw nieuwe voorzitter Eumedion

Garmt Louw, bestuursvoorzitter van Stichting Shell Pensioenfonds en van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting, is door het Algemeen bestuur van Eumedion benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van Eumedion. Garmt Louw (1952) volgt Peter Borgdorff op, die tot 31 december 2016 voorzitter van Eumedion was. Peter Borgdorff (directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn) bereikte zijn maximale, statutaire benoemingstermijn van zes jaar in het bestuur van Eumedion.

lees meer

23-12-2016

Eumedion Nieuwsbrief van december 2016

De december-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

22-12-2016

Eumedion publiceert beleidsplan 2017

Eumedion heeft vandaag haar beleidsplan 2017 gepubliceerd. Het beleidsplan geeft een overzicht van de vele activiteiten en werkzaamheden van Eumedion in het komende jaar.

lees meer

Blog

16-01-17

Gezond verstand

Gezonde voeding is één van de belangrijkste maatschappelijke trends. Onder aanvoering van dieetgoeroes neemt het onderwerp soms de vorm aan van een moderne religie. Maar zin of onzin, voor beleggers is de trend van groot belang, aldus Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren. lees meer

25-10-16

Juridisch walhalla pakt slecht uit voor beleggingsklimaat in Nederland

Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de mogelijkheden die het Nederlandse vennootschapsrecht aan oprichters en controlerend aandeelhouders van beursondernemingen bidet om zich te verschansen tegen de invloed van minderheidsaandeelhouders. De zeggenschap van minderheidsaandeelhouders loopt in een toenemend aantal gevallen achter bij hun kapitaalinbreng. Dit beïnvloedt volgens Eumedion-directeur Rients Abma en VEB-directeur Paul Koster het Nederlandse beleggingsklimaat negatief.lees meer

Agenda

ABP-VBDO-seminar 'Werk maken van verantwoord beleggen'

Op 24 januari 2017, vanaf 13.30 uur, organiseren ABP en VBDO op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen een seminar over duurzaam en verantwoord beleggen en dat met name de aspecten mensrenrechten en klimaatverandering. Sprekers zijn onder meer Corien Wortmann (ABP), Angelique Laskewitz (VBDO) en Peter Kuipers Munneke (NOS). Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Seminar over de toekomst van de AVA

Op 7 februari 2017 vindt vanaf 15.00 uur in Theater Diligentia in Den Haag een door Eumedion en de VEB georganiseerd seminar over de toekomst van de  de AVA plaats.Tijdens dit seminar geven o.a. Mieke Olaerts (Universiteit Maastricht), Sander van Loosbroek (Cegeka), Peter Wakkie (president-commissaris van Wolters Kluwer en TomTom), Karlijn van Lierop (MN) en Errol Keyner (VEB) hun visie op het functioneren en de toekomst van de AVA. Het seminar wordt gehouden ter gelegenheid van de presentatie van het boek ‘De algemene vergadering van Nederlandse beursvennootschappen’ dat in Wolters Kluwer Serie Recht en Praktijk verschijnt. Aanmelden is mogelijk via info@eumedion.nl. .

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld