De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

19-06-2017

Eumedion publiceert jaarverslag 2016

De Vergadering van Deelnemers van Eumedion heeft afgelopen donderdag de Eumedion-jaarrekening 2016 goedgekeurd en de bestuursleden van Eumedion gedechargeerd van hun taken in boekjaar 2016.

lees meer

16-06-2017

Mariëtte Doornekamp (ABP) en Sylvia van de Kamp (NN IP) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft tijdens zijn gisteren gehouden vergadering Mariëtte Doornekamp en Sylvia van de Kamp voor twee jaar benoemd tot leden van het Algemeen bestuur.

lees meer

16-06-2017

Eumedion verwelkomt Stichting Pensioenfonds TNO als nieuwe deelnemer

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft gisteren de Stichting Pensioenfonds TNO toegelaten als gewone deelnemer van Eumedion.

lees meer

Blog

25-04-17

Niet te snel ingrijpen in Nederlandse overnamewetgeving

In de afgelopen weken is het beeld ontstaan dat een beursgenoteerde onderneming als koopwaar kan worden beschouwd die aan de hoogst biedende kan worden verkocht. Werknemers, klanten en toeleveranciers worden hiervan de dupe. De roep om extra bescherming van bedrijven wordt luider. Volgens Eumedion-directeur Rients Abma is extra wetgeving onnodig. Het Nederlandse stelsel van overname- en governanceregels is namelijk al zeer evenwichtig en biedt voldoende mogelijkheden om vijandige biedingen te laten stranden.lees meer

16-01-17

Gezond verstand

Gezonde voeding is één van de belangrijkste maatschappelijke trends. Onder aanvoering van dieetgoeroes neemt het onderwerp soms de vorm aan van een moderne religie. Maar zin of onzin, voor beleggers is de trend van groot belang, aldus Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren. lees meer

Agenda

Eumedion Deelnemersvergadering

Op 15 juni 2017 vindt vanaf 13.00 uur bij Eumedion in Den Haag de halfjaarlijkse Deelnemersvergadering plaats. Het jaarverslag en de jaarrekening 2016 zullen de voornaamste agendapunten zijn.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld