Dienstverlening

Overzicht diensten


Eumedion zet zich zowel in voor de bevordering van goed ondernemingsbestuur en duurzaamheidsbeleid bij Nederlandse beursvennootschappen als voor de bevordering van betrokken en verantwoord aandeelhouderschap bij haar deelnemers. Eumedion wil dit onder meer bereiken door haar deelnemers te ondersteunen om zich als betrokken en verantwoord aandeelhouder op te stellen. 


Dat doet Eumedion onder meer door:

  • Het faciliteren van dialogen voor haar deelnemers met Nederlandse beursvennootschappen. Ter voorbereiding op deze dialogen maakt Eumedion een agenda en na afloop van de dialogen stelt Eumedion een gespreksverslag op. Daarnaast houdt Eumedion een register bij van voorstellen die tijdens de aandeelhoudersvergadering 20% of meer tegenstemmen van aandeelhouders hebben kregen, zodat deelnemers dit aan de orde kunnen stellen in hun dialogen.
  • Het ondersteunen van haar deelnemers in de uitoefening van hun aandeelhoudersrechten. Daartoe verzendt Eumedion alerts indien er een controversieel onderwerp op de agenda van een aandeelhoudersvergadering staat. Houdt Eumedion bij wie naar welke aandeelhoudersvergadering gaat, zodat deelnemers desgewenst een stem- en/of spreekvolmacht kunnen geven aan een andere deelnemer. En ondersteunt Eumedion haar deelnemers bij het opstellen van spreekteksten voor de aandeelhoudersvergadering.
  • Het verzenden van een jaarlijkse speerpuntenbrief naar Nederlandse beursvennootschappen en het opstellen van een jaarlijkse evaluatie van het aandeelhoudersvergaderingen- en jaarverslagenseizoen.
  • Het plaatsen van de door haar deelnemers opgestelde verslagen van aandeelhoudersvergaderingen op de website van Eumedion, zodat deelnemers hier desgewenst naar kunnen verwijzen in hun eigen rapportages over de uitvoering van het stem- en betrokkenheidsbeleid. 
Relevante documenten

Speerpuntenbrieven

IconLink

AVA-evaluaties

IconLink