Eumedion verwelkomt besluit Tweede Kamer om AVA-grip op beloningsbeleid te versterken

02-04-2019

Eumedion verwelkomt het besluit van de Tweede Kamer van vandaag om de grip van de AVA op het beloningsbeleid van beursgenoteerde ondernemingen te versterken. De Tweede Kamer stemde onder meer in met  het VVD/GroenLinks-voorstel om het AVA-stemvereiste voor het vaststellen van een gewijzigd beloningsbeleid voor het bestuur van beursgenoteerde ondernemingen te verhogen naar minimaal 75%, tenzij in de statuten een lagere meerderheid is voorgeschreven. Eumedion heeft zich het afgelopen jaar hard gemaakt voor een dergelijke verhoging. De Tweede Kamer stemde vandaag over het wetsvoorstel ter implementatie van de herziene richlijn aandeelhoudersrechten en over een aantal amendenten daarop. 


Eumedion Nieuwsbrief van maart 2019

29-03-2019

De maart-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.


Vacature Beleidsmedewerker Duurzaamheid (v/m) bij Eumedion

22-03-2019

Als gevolg van het aankomende vertrek van Daan Spaargaren is Eumedion op zoek naar een nieuwe, ervaren en uitstekend onderlegde beleidsmedewerker duurzaamheid (0,8 fte).


Eumedion steunt Europese richtsnoeren voor standaardpresentatie remuneratierapport

21-03-2019

Eumedion waardeert de voorstellen van de Europese Commissie om tot een meer gestandaardiseerde presentatie te komen van de remuneratierapporten van de Europese beursgenoteerde ondernemingen. De conceptrichtsnoeren die hiervoor zijn opgesteld dragen bij aan een betere vergelijkbaarheid van de beloningen van de bestuurders van de Europese beursgenoteerde ondernemingen en tot een beter inzicht in de beloningspraktijken. Zij dragen aldus bij aan een beter geïnformeerd stemgedrag door aandeelhouders. Dat schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden commentaar op de Europese conceptrichtsnoeren.